• Mike Rijnders

Virtual Reality bij De Giessen

H'VELD-G'DAM - Als totaalleverancier in de kantoorbranche heeft De Giessen Kantoorefficiency uit Hardinxveld-Giessendam haar mogelijkheden sinds kort verder uitgebreid. Klanten hebben bij het bedrijf nu de kans om alvast een kijkje te nemen in een toekomstig kantoorpand. Door middel van Virtual Reality neemt De Giessen haar relaties mee door het pand, waarbij tot in de kleinste details de inrichting van het kantoor gepresenteerd kan worden.

door Mike Rijnders

Als teamleider van De Giessen Kantoorefficiency is Jan Mudde trots op de nieuwe mogelijkheden van het bedrijf. ,,Het is een stukje aanvullende service. Als we hebben getekend en de klant daarna bij ons te gast is, gaan wij gezamenlijk naar een speciaal ingerichte ruimte van circa 4x4 m². Op het moment dat zij dan onze Virtual Reality bril opgezet krijgen, loopt men eigenlijk alvast door het eigen kantoor", begint Mudde te vertellen. Het simuleren van een bepaalde omgeving, of in dit geval een (kantoor)pand, brengt vervolgens grote gemakken met zich mee. Mudde: ,,De klant heeft zelf een soort afstandsbediening in de hand, waarmee men op dat moment in schijnwerkelijkheid door het eigen pand wandelt. Als de klant bijvoorbeeld van mening is dat de vloerbedekking niet mooi bij het meubilair kleurt, is dat voor ons slechts een kwestie van digitaal aanpassen tot er absolute tevredenheid heerst over het geheel."

EFFICIENCY TEN TOP Met deze extra service onderscheidt De Giessen Kantoorefficiency zich in de wijde regio, daar nog niet veel bedrijven over deze technologie beschikken. De belangrijkste reden voor deze investering is volgens Mudde het ondersteunen van de ultieme sfeer in het pand of de ruimte. ,,Onze collega's kijken graag naar het totaalplaatje wat wij uiteindelijk afleveren. Niet alleen klanten maar ook de werknemers moeten zich direct thuis kunnen voelen bij het bedrijf waar zij binnenstappen. Een prettige werkomgeving zal de productiviteit en dus ook de efficiëntie altijd ten goede komen", legt Mudde uit. Met de Virtual Reality bril op het hoofd kan men bij De Giessen het pand of de ruimte zo gedetailleerd bekijken, dat zelfs onder de tafels of naar stoelpoten gekeken kan worden. Dankzij de aanvullende mogelijkheid kan De Giessen met Virtual Reality haar klanten nóg verder ontzorgen dan voorheen. ,,Na de verkennende gesprekken proberen wij in de eerste plaats altijd een passend advies uit te brengen. Dankzij de VR-technologie krijgt de klant daarna direct een heel goed beeld van de inrichting, waarbij nu écht alle zorg uit handen wordt genomen. Ook als alles eenmaal staat en is ingericht, stopt wat ons betreft onze service niet. Minstens zo belangrijk is de facilitaire zorg die wij dan na de inrichting graag willen handhaven. Daarmee is het totaalplaatje pas compleet", besluit Mudde. Voor een demonstratie of een kennismakingsgesprek is men op werkdagen bij De Giessen van harte welkom aan de Handelsstraat 4 in Hardinxveld-Giessendam.