• Frans-Peter en Karin kijken met voldoening terug op de afgelopen twintig jaar.

    Ria Scholten

Warm hart voor het christelijke boek

Advertorial

Rinnah Chr. Boeken & Cadeaus viert 20-jarig bestaan

H'VELD-G'DAM Het is maandag 19 maart precies twintig jaar geleden dat Rinnah Chr. Boeken & Cadeaus werd geopend. De fraaie winkel aan de Peulenstraat 245 heeft een mooie collectie boeken en Bijbels, muziek, films, wenskaarten en cadeauartikelen. De dagelijkse leiding van de zaak is in handen van Frans-Peter en Karin van der Staak. Om het jubileum te vieren geeft Rinnah in de week van 20 tot en met 24 maart twintig procent korting op één cd of dvd naar keuze.

Door Ria Scholten

,,In 1998 zijn wij gestart in een dijkpand op het adres Buitendams 52, waarvan we een deel huurden", vertelt het echtpaar. ,,Wij verkochten er vooral boeken en cd's. Daarnaast hadden we een bescheiden assortiment wenskaarten en cadeautjes. Na een korte tussenstop op Buitendams 16 zijn we in januari 2004 verhuisd naar de huidige locatie. Wat waren we blij met het grote aantal vierkante meters, waar ons inmiddels flink gegroeide collecties veel beter tot hun recht kwamen. Bijzonder was dat een jaar later ook in deze winkel alle beschikbare ruimte bezet was."

,,Wij bieden onze klanten een ruime keuze in (Kinder)bijbels", laat Frans-Peter weten. ,,Zij vinden bij ons altijd de nieuwste uitgaven. Klanten complimenteren ons nogal eens met ons brede aanbod van boeken van christelijke signatuur. We verkopen onder andere romans, non-fictie, geschenk- en kinderboeken. Daarnaast kunnen wij ook voldoen aan de vraag naar boeken over het onderwerp 'Leven als christen'. Alle denkbare boeken kunnen door ons worden besteld. Op het gebied van cd's is er veel vraag naar Nederlandse uitvoerenden. Ook hier geldt dat bestellen geen enkel probleem is."

Opvallend is het enorme assortiment wenskaarten voor elke gelegenheid. ,,Wij verkopen ze in heel veel verschillende uitvoeringen, van klassiek tot modern", vertelt Karin. ,,Soms is het voor de klant moeilijk om een keuze te bepalen. Wij denken dan graag met hem of haar mee. In de afgelopen twee jaar is ons assortiment cadeauartikelen flink uitgebreid. Het noemen waard zijn onder andere de wandborden met zowel christelijke als algemene teksten, de woonaccessoires en de mokken met opschrift."

,,Wij hebben heel veel vaste klanten, die we graag willen bedanken voor het in de afgelopen twintig jaar in ons gestelde vertrouwen", laten Frans-Peter en Karin weten. ,,Naast de kortingsactie trakteren wij hen volgende week op een tafel vol aanbiedingen. Wij runnen de winkel, samen met ons team, nog steeds met heel veel plezier. Het is voor ons geen enkele moeite om aankopen mooi in te pakken. Het belangrijkst is dat de klant met een tevreden gevoel de deur uitstapt. Wie niet in de gelegenheid is om een bezoek aan onze winkel te brengen is welkom in onze webshop www.rinnah.nl. Telefoon: 0184-670276."