• Adriaan Ritmeester heeft de zaak op 1 januari van dit jaar overgenomen.

    Ria Scholtem

Welkoop viert dubbel feestje

Advertorial

GIESSENBURG De Welkoop vestiging aan de Peursumseweg heeft sinds 1 januari van dit jaar een nieuwe eigenaar. Adriaan Ritmeester heeft de zaak overgenomen van zijn werkgever. Zaterdag 21 april wordt dit gevierd met leuke activiteiten en aantrekkelijke acties. Het feit dat Welkoop na lange tijd weer van alle kanten bereikbaar is maakt de dag dubbel feestelijk.

Door Ria Scholten

Op het terrein voor de winkel vormen de geraniums en het eenjarig perkgoed een kleurig geheel. Het wordt nu echt voorjaar en dat is aan de drukte in de winkel goed te merken. ,,Als 16-jarige heb ik op de vorige locatie al vakantiewerk gedaan", blikt Adriaan terug. ,,Na het afronden van mijn schoolopleiding heb ik een aantal jaren bij een hoveniersbedrijf gewerkt. Op een gegeven moment zag ik een advertentie van Welkoop waarin een medewerker werd gevraagd voor deze winkel, die inmiddels was verhuisd naar dit adres. Ik mocht komen en ben na een aantal jaren bedrijfsleider geworden. Er restte toen nog één volgende stap: de zaak overnemen en dat is inmiddels gebeurd."

,,De klant vindt hier een uitgebreid assortiment dierenartikelen. We verkopen alles voor de hond en kat en het paard, maar ook voor andere huis- en hobbydieren. Daarnaast hebben we een ruime keuze in vrijetijds- en werkkleding, werkschoenen, klompen en sokken. Ook de overalls voor volwassenen en kinderen wil ik even noemen. (Moes)tuinbezitters kunnen bij ons terecht voor meststoffen, gereedschappen, zaden, pootgoed, pot- en tuingrond en eenjarig goed."

Komende zaterdag wordt op het buitenterrein een kinderboerderijtje ingericht met schapen, geiten en een pony. Piepjonge kuikentjes zullen, lekker warm onder de lamp, de show zeker stelen. Voor de kinderen staat er een springkussen. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen zij genieten van gratis poffertjes, die worden gebakken door de plaatselijke speeltuinvereniging. De volwassen klanten krijgen een kopje koffie of thee. Honden mogen aanschuiven aan het speciaal voor hen bestemde buffet met heerlijke brokken en kluifjes."

Adriaan vertelt verder: ,,De bezoekers kunnen bovendien deelnemen aan de grondquiz. Het is de bedoeling dat zij negen verschillende soorten grond raden. Onder de mensen die dit helemaal goed hebben gedaan verloten wij twee cadeaubonnen van twintig euro. Iedereen is welkom om met een grondmonster uit de eigen tuin langs te komen voor een gratis analyse en een bemestingsadvies op maat. Wie 15 euro of meer besteedt krijgt een gevulde bouwemmer, ofwel een goodiebag in emmervorm, cadeau. Wie nog geen klantenpas heeft kan zich zaterdag laten registreren en meteen punten sparen voor korting. Dat is mooi meegenomen."

Het winkeltje tegenover de Welkoop deelt zaterdag mee in de feestvreugde. Er zijn allerlei lekkere en leuke zaken te koop zoals advokaat met een vleugje vanille, heerlijke pure sappen en cadeauartikelen. Adriaan: ,,Het duurt nog even, maar toch wil ik even melden dat wij ook dit jaar weer kerstbomen en vuurwerk gaan verkopen."